Hoe gaat een les in z’n werk?

Wat neem je mee?

Kleding
Je komt naar de les in lekker zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen. De ruimte binnen is ongeveer 20 graden, dus voor een actieve les volstaat een topje of shirt met korte mouwen. Als onderkleding is een legging of jogger fijn. De les doe je het best op blote voeten, zodat je goed contact hebt met de mat en niet uitglijdt. Eventueel kun je speciale antislip (yoga-)sokken dragen. Neem ten slotte een vestje of trui mee en lekker warme sokken, zodat je het niet koud krijgt tijdens de eindontspanning.

Bij droog en aangenaam weer gaan we met de Full body yoga naar buiten. Denk dan zeker aan laagjes en, in hoogzomer, aan een laagje zonnebrand.

Yoga- of fitnessmat
Voor lessen in de studio mag je een eigen matje meenemen, als je er eentje hebt. Is dat niet zo? Ik heb ook matten beschikbaar!
Voor buitenlessen is het fijn als je een eigen mat meeneemt. Zo blijven de studiomatten schoon en droog.

Badlakens
Kom je naar Restorative Yoga, dan zijn 3 badlakens van thuis nodig.

Water
Het is belangrijk om goed te drinken, dus neem altijd een flesje of bidon mee. Vullen kun je bij mij doen.

Wat hoeft niet?
De ‘props’ – yogabolsters (lange kussens), yogablokken, yogariemen – heb ik voor je. Voor de eindontspanning mag je gebruik maken van een deken.

Oogkussentjes of een hoesje voor om mijn kussentjes kun je bij me kopen. Vanwege hygiƫne en het sparen van het milieu, is het fijn als dat alleen voor persoonlijk gebruik is.

Als je aankomt

Je schoenen en jas mag je uitdoen bij binnenkomst. Je komt op sokken of blote voeten naar de yogaruimte. Kies een matje of leg je eigen mat neer en kom lekker even zitten!

Een les Full body yoga

Mijn full body yogalessen zijn een mix van allerlei vormen van yoga. Wat er voorbij kan komen, als themales of in een combinatie van meerdere vormen:

Dru yoga
Een sierlijke, bijna danserige vorm van yoga. Heerlijk om mee op te warmen.

Hatha yoga
Een krachtige vorm van yoga met uitdagende oefeningen voor je beenspieren, core, schouders en ook stretchhoudingen om je gewrichten soepel en je bindweefsel flexibel te maken.

Yin yoga
Deze vorm werkt op het verlengen van je spieren, losmaken van je bindweefsel en activeren en in balans brengen van de energiebanen in je lichaam. Houdingen worden wat langer aangehouden en vaak zoeken we de stretch op om de energie te laten stromen!

Adem
Het kon ook niet anders, met zo’n bedrijfsnaam. De adem is een belangrijk element in mijn lessen. Soms doen we ademhalingsoefeningen ter ontspanning of specifiek om de ademhaling te verbeteren, vaak gebruiken we de adem als begeleiding van de oefeningen.

Eindontspanning!
Met een uitroepteken, want voor mezelf is dit altijd een element waar ik naar uitkijk in een les. Je komt comfortabel liggen op je rug, zij of buik, pakt een dekentje en oogkussentje en ik leid je naar een diepe ontspanning, waarin alle voordelen van de zojuist gedane oefeningen verankerd kunnen worden in je lijf.

Een les Restorative of herstelyoga

Deze zachte vorm van yoga gaat over loslaten. Met behulp van kussens, opgerolde badlakens, yogariemen en yogablokken wordt je lichaam helemaal ondersteund in een houding, die wat langer aangehouden wordt dan bij andere vormen. Je krijgt een dekentje over je heen, waardoor je lichaam lekker warm kan blijven. Met hulp van deze ondersteuning en begeleid door mijn stem, kun je makkelijk(er) in een diepe ontspanning komen en kun je emotionele en fysieke spanning los gaan laten. Je lichaam komt in de rust- en herstelmodus, je zenuwstelsel kalmeert en je kunt je van binnenuit vernieuwen.

Afsluiting
Na beide lessen maken we het lichaam rustig weer wakker, kom je nog even zitten en geniet je een laatste moment van de weldaad van de les. Als je je ogen ten slotte opent, hoop ik die serene, gelukzalige glimlach op je gezicht te zien! Dat is de mooiste beloning die ik kan krijgen…