Algemene voorwaarden

Welkom bij Breath of Life yogastudio! Hieronder vind je de algemene voorwaarden die Breath of Life hanteert. Hierin kan je terugvinden wat je van Breath of Life kan verwachten en wat Breath of Life verwacht van jou terwijl je de yogalessen volgt. De algemene voorwaarden zijn van toepassing zodra je een yogales hebt ingepland of een rittenkaart hebt gekocht. Je kunt ze ook downloaden via deze link (pdf). Het parkeerprotocol download je hier.

1. Definities

Breath of Life gebruikt geen moeilijke woorden.

2. Contact en informatie over de studio

Breath of Life yogastudio is op 1 januari 2022 opgericht door Angelique Broeren-Oomen. Het adres is Ettenseweg 21, 4714 SZ in Sprundel.

Telefonisch is de studio bereikbaar op 06 191 666 21. Je kunt Breath of Life mailen via info@breathoflifeyoga.nl en als je het leuk vindt om de studio te volgen op instagram dan vind je het profiel via: breathoflife_yogastudio. Lessen inplannen gaat via het reserveringssysteem momoyoga. De pagina van Breath of Life yogastudio is https://www.momoyoga.com/bol.

Wat zakelijke nummertjes zijn het KvK-nummer 85170526 en BTW-ID NL003793498B69.

Indien je vragen, opmerkingen of klachten hebt, kan je Breath of Life altijd bereiken via een van bovenstaande mogelijkheden.

3. Lesrooster en aan- of afmelden

Het lesrooster kun je vinden in het online reserveringssysteem momoyoga. Het webadres van Breath of Life op momoyoga staat hierboven in rubriek 2. In momoyoga zie je ook of er nog plaats is in een les, of dat er een wachtlijst is. Lessen duren 75 minuten. Je hoeft geen vaste avond en tijd voor yogalessen te kiezen. Je kunt altijd lessen volgen, zolang er plaats is.

Tijdens vakanties of in de zomerperiode kan een aangepast rooster gemaakt worden. Deze aanpassingen worden ruim van tevoren meegedeeld. Aanmelden voor een eerste les (of eerste lessen, als je graag meerdere vormen probeert) kan doormiddel van een e-mail, telefonisch contact of Whatsapp. Eventueel mag je direct inplannen via momoyoga.

Vervolglessen worden altijd ingepland via momoyoga. Als je hulp nodig hebt, dan wil ik je uiteraard handmatig toevoegen en je wegwijs maken in de app of op de website.

Aanmelden kan tot een uur voor de les.

Afmelden voor een les moet uiterlijk twaalf uur voor de starttijd gebeuren via e-mail, telefoon of Whatsapp (eerste les of lessen) of momoyoga (vervolglessen). Te laat of niet afmelden zorgt ervoor dat de les betaald moet worden. Op tijd afmelden, betekent dat je de les tegoed houdt. Lessen mogen dan op alle beschikbare lesdagen worden ingehaald (uiteraard zolang er plaats is in de les).

Lessen aan huis kan ik komen geven op maandagavond of woensdagavond. Tijden en duur hiervan zijn in overleg.

4. Losse lessen en 10-rittenkaarten

Bij Breath of Life kun je kiezen om losse lessen te volgen of een 10-rittenkaart te kopen. Een 10-rittenkaart is 3 maanden geldig. Bij aanschaf wordt je tegoed in momoyoga beschikbaar. Hiermee kun je 10 lessen inplannen.

De geldigheid van een 10-rittenkaart kan in overleg met Breath of Life worden verlengd in geval van overmacht aan jouw kant, zoals een langdurige blessure.

Bij het annuleren van één of meer lessen door Breath of Life, bijvoorbeeld door feestdagen, in vakantieperiodes of bij ziekte, kan de geldigheid van de 10-rittenkaart worden verlengd met de hoeveelheid lesdagen die vervallen zijn. Als je al een les had gereserveerd en Breath of Life annuleert een les, dan krijg je het lestegoed terug.

Na afloop van de geldigheidsperiode van een 10-rittenkaart vervalt het tegoed dat nog op de kaart staat en moet je een nieuwe les(kaart) aanschaffen om weer lessen te kunnen reserveren.

De 10-rittenkaart is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan anderen.

Een losse les die je hebt gekocht, moet binnen 1 maand worden ingepland. Na die maand vervalt het tegoed.

5. Prijs

De geldende prijzen voor lessen van Breath of Life zijn te raadplegen op de website van Breath of Life (https://breathoflifeyoga.nl/rooster-en-tarieven/).

Heb je een speciaal verzoek voor een les, bijvoorbeeld voor een bedrijfsuitje of een samenwerking, dan kan je voorafgaand de prijs bespreken met Breath of Life.

Breath of Life yogastudio mag de prijzen tussentijds verhogen. Zo’n verhoging zal op tijd worden meegedeeld.

6. Betaling

Bij Breath of Life koop je je 10-rittenkaart of losse les via momoyoga. Je kunt direct online betalen via iDEAL of je kunt klikken op ‘Contant’. In dat geval betaal je Breath of Life direct voor of na de eerste les van de kaart of losse les.

7. Huisregels

Breath of Life hanteert een aantal huisregels om de lessen voor jou zo fijn en veilig mogelijk te houden.

Parkeren, aankomen en weggaan:

 • Parkeren is op eigen risico.
 • Parkeer je auto zodanig, dat er zoveel mogelijk anderen bij kunnen. Er is een parkeerprotocol, volg dit zo goed mogelijk op.
 • Mogelijk wordt je gevraagd de oprit links van de loods, die naar achteren loopt, vrij te houden, zodat de eigenaar van de schapen in onze wei nog naar zijn dames kan.
 • Zorg dat je er ongeveer 5 minuten voor start van de les bent. Kom niet te laat, want het is fijn als de les op de starttijd kan beginnen. Kom ook niet te vroeg, omdat er mogelijk een les vóór de jouwe is.

Voor de hygiëne en het milieu:

 • Doe geen sterke parfums op tijdens de lessen.
 • Niet roken in de yogaruimte of op de rest van het terrein.
 • Je mag niet met schoenen aan in de yogaruimte komen. Schoenen laat je achter bij de kapstokken.
 • Bij restorative yoga of yin yoga wordt je verzocht een badhanddoek over de kussens te leggen. Bij restorative yoga heb je in totaal 3 badhanddoeken nodig.
 • Bij de les kan gebruik worden gemaakt van een oogkussentje. Dit geeft je extra ontspanning. Als je dit wilt gebruiken, is het aanschaffen van een eigen kussenhoesje of eigen oogkussentje verplicht. Je mag dit zelf kopen of het bij Breath of Life aanschaffen. De prijzen staan op de website, https://breathoflifeyoga.nl/rooster-en-tarieven/.
 • Bij de buitenlessen is een eigen matje verplicht.

Voor de rust en veiligheid:

 • Iedereen gaat respectvol met elkaar en de spullen om.
 • Om de rust in jezelf te vinden, is het het fijnst als telefoons of smartwatches thuis blijven of op stil staan. Kan dat door omstandigheden niet? Geef dat dan graag even aan voor de les begint.
 • Tijdens de lessen is het belangrijk voldoende grip op je matje te hebben, zodat je niet uitglijdt. Blote voeten of goed zittende antislip (yoga-)sokken zijn aanbevolen. Smeer geen bodylotion direct voor een les.
 • Heb je lichamelijke klachten, vraag dan na bij je dokter of yoga tot jouw mogelijkheden behoort voordat je meedoet aan de lessen.
 • Het is verplicht het aan te geven bij Breath of Life als je zwanger bent.
 • Stel vragen als je de oefening niet begrijpt.
 • Voer geen oefeningen uit die pijn veroorzaken.

8. Aansprakelijkheid

De aanwijzingen van de yogadocent zijn leidend, net als de huisregels. Wijk je hiervan af met een ongeluk of blessure als gevolg, dan is Breath of Life niet aansprakelijk voor de gevolgen die dit met zich meebrengt.

Als er ondanks de voorzorgsmaatregelen toch iets gebeurt, waarvoor de yogastudio aansprakelijk wordt gesteld, dan wordt een schadevergoeding uitgekeerd tot een maximale hoogte van de dekking van de verzekering van Breath of Life. Wanneer de schade hoger is dan deze dekking, is de yogastudio niet aansprakelijk voor deze kosten.

Als de schade helemaal niet vergoed wordt door Breath of Life’s verzekering, dan kan de yogastudio helaas niet meer vergoeden dan €500,-.

9. Privacy

Breath of Life yogastudio vindt jouw privacy belangrijk en wil veilig met je persoonsgegevens omgaan. Hieronder wordt uitgelegd welke persoonlijke gegevens verzameld worden en hoe deze gebruikt worden en beveiligd zijn.

De volgende gegevens van jou maak je bekend bij Breath of Life door lessen te plannen en te betalen:

 • Voor- en achternaam
 • E-mailadres
 • Woonadres
 • Telefoonnummer
 • Rekeningnummer

Breath of Life snapt dat je niet wilt dat andere mensen jouw gegevens kunnen zien, daarom zorgt de yogastudio ervoor dat jouw gegevens veilig worden bewaard in de administratie. Hierin kan je zelf zien welke gegevens de yogastudio van jou heeft opgeslagen. Ook kan je aangeven of de gegevens die de yogastudio heeft kloppen. Verder kan je in de administratie inzien, waarom en hoelang gegevens worden bewaard en welke beveiligingsmaatregelen er zijn om de gegevens te beschermen.

Breath of Life bewaart jouw gegevens niet langer dan dat ze nodig zijn voor de eigen administratie. Je mag altijd vragen om jouw gegevens te laten verwijderen, tenzij het verplicht is voor Breath of Life om deze nog te bewaren (bijvoorbeeld betaalgegevens).

Het kan zijn dat de yogastudio jouw e-mailadres wil gebruiken om mails te sturen voor reclamedoeleinden, zoals nieuws omtrent de studio of iets over jouw les te melden, bijvoorbeeld bij annuleren van een les. Het moment dat je de algemene voorwaarden aangaat, geef je toestemming voor het gebruik van je e-mailadres voor deze doeleinden.

Breath of Life zal jouw persoonlijke gegevens nooit verkopen.

Momoyoga heeft een eigen privacy policy. Die vind je hier: https://www.momoyoga.com/nl/privacy.

10. Wijzigen algemene voorwaarden

Breath of Life behoudt te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden te veranderen. Als Breath of Life dit doet, dan stuurt de yogastudio de link naar de nieuwe algemene voorwaarden naar je toe.